Journal

Post Image
13 September

UIT Magazine september 2016


Het Amsterdamse merk WAHTS maakt sinds 2012 eigentijdse en luxe ‘mens essentials’ binnen het domein van comfort, zoals ze zelf zeggen. Tijdloos, clean, comfortabel en bijzonder fraai afgewerkt. Na een vliegende start met verkooppunten in de mooiste winkels wereldwijd, gaat WAHTS nu de online focus versterken. 

Een pak van Canali, schoenen van Santoni, een perfect gesneden overhemd, een goed horloge en een onderbroek…van de Hema. Of één met een schreeuwende merknaam op de broekband. Daar klopt iets niet, vond Karin Kostense (36). Samen met haar man Ulex, die business strateeg is, broedde ze geruime tijd op het plan om een luxe merk mannenondergoed op de markt te brengen. Boxers waarin je gezien mag worden, van hoge kwaliteit, super comfortabel en met veel aandacht voor details. Hoewel gespeend van iedere ervaring in de mode, geloofde Karin zo sterk in het idee, dat ze besloot het te gaan uitvoeren.

Gespecialiseerde ateliers

Wat volgde was een spannend avontuur in een wereld die ze niet kende: op zoek naar de mooiste stoffen, het goede garen, precies het juiste parelmoeren knoopje, de fraaiste afwerkingen en een ontwerper die haar ideeën in technische tekeningen kon omzetten. De plaats voor de productie van de artikelen vond ze in Portugal. “Vanwege de goede work ethics en omdat men daar het sterkst is in het werken met cotton jersey, de stof waar de eerste collectie van WAHTS grotendeels uit bestaat”, vertelt ze. De WAHTS kleding komt uit dezelfde gespecialiseerde ateliers als die van merken als Paul Smith, Sunspel en Orlebar Brown.

Verkooppunten wereldwijd

“Natuurlijk ben je er dan nog niet,” vervolgt Karin. “Bij een luxe product hoort een prachtige verpakking, een feilloze webshop en een top service. En dan moest ik natuurlijk ook nog, na de lancering in 2012, de producten in de winkels zien te krijgen!” Ze bezocht beurzen en reisde de wereld rond met haar collectie mens underwear. Haar overtuiging bleek gerechtvaardigd : WAHTS voorzag in een behoefte en er kwamen verkooppunten in luxe modezaken en warenhuizen als Saks Fifth Avenue in LA, Le Bon Marché in Parijs, Saville House in Moskou en - dichter bij huis - 1 Store in de Cornelis Schuytstraat en Lutz in Vinkeveen.

Als chino vermomde joggingbroek

Via de winkels kwam al gauw de feedback dat er behoefte was aan méér van WAHTS. Dat betekende de geboorte van WAHTS basics en loungewear, wederom een schot in de roos. Karin: “Een man die thuiskomt na een dag werken, gooit zijn pak uit en zijn das af en wil iets comfortabels aan. Maar hij wil ook met goed fatsoen even een borrel kunnen gaan drinken of zijn kinderen ophalen van het hockeyveld. De broeken Harris – één van onze bestsellers – en Logan zijn ons stijlvolle antwoord op de vormeloze joggingbroek. De Harris is een als chino vermomde joggingbroek, compleet met zakken, van katoen met stretch, in een slim fit. Ook ideaal voor een lange vlucht in de business class. Hij zit heel comfortabel en je bent toch goed gekleed.”

Inmiddels is de collectie van WAHTS uitgegroeid tot een complete luxe herenlijn, van zwembroeken tot sneakers en vrijwel alles daartussen. Alles met de typische WAHTS signatuur, die het cleane van Scandinavisch design combineert met het rijke, gedetailleerde van Italiaanse mode.

Online focus

Hoe goed het ook loopt in de winkels, Karin ziet dat de verkoop in de webshop exponentieel groeit. Daarom is het noodzaak om ons meer te focussen op de webshop. Om de band met onze klanten sterker te maken zijn we, naast de webshop, bezig met een pop-up store. Maar eerst wordt ons nieuwe online platform op 1 september gelanceerd!”

www.wahts.com

 

 

All emails include an unsubscribe link. You may opt-out at any time.
See our privacy policy and terms & conditions for your rights under GDPR.

SIGN UP AND BE FIRST

Sign up for our Newsletter and receive 10% off your first order.

View our privacy policy for details on use and storage of your personal data.